یزدفردا: مدیر گروه تاریخ دانشگاه یزد: یزد محل تلاقی ۲ جاده اصلی ایران بوده و شاهراه فارس به خراسان و ری به کرمان از یزد عبور می‌کرده است.

به گزارش یزدفردا: علی یزدانی در سومین نشست یزدشناسی که در محل سازمان حمل و نقل شهرداری یزد برگزار شد به موضوع تاریخ یزد از روزگار پیش از اسلام تا آغاز فرمانروایی آل کاکویه پرداخت. 

وی با بیان اینکه یزد محل تلاقی ۲ جاده اصلی ایران بوده که شاهراه فارس به خراسان و ری به کرمان از یزد عبور می‌کرده است، افزود: یکی از دلایل شکل گیری و توسعه حیات این شهر نیز واقع شدن در مسیر همین شاهراه‌ها بوده است.

مدیر گروه تاریخ دانشگاه یزد ادامه داد: در گذشته شاهراه فارس به خراسان به بندر سیراف و ری به کرمان هم به مسیر تجارت ادویه می‌رسیده و لذا این مسیر‌ها مرکز تجارت و توزیع کالا هم بوده است.

وی اظهار داشت: از همین رو نام کثه که به یزد قدیم تلاقی می‌شده است نقطه تلاقی این شاهراه‌ها تلقی می‌شده و کثه با یزد امروزی کاملاً در انطباق است.

یزدانی تصریح کرد: یزد در تاریخ، نام ناحیه‌ای از نواحی اصطخر بوده که مهمترین شهر آن کثه بوده است و از سده هفتم نام کثه کنار می‌رود و نام یزد اطلاق می‌شود. 

وی با بیان اینکه شکل گیری یزد در منابع تاریخی از دوران اسکندر شروع می‌شود و یکی از دلایل آن توزیع و رواج اسکندرنامه‌ها در این دوران بوده است، گفت: اسکندر در تاریخ به شهرسازی مشهور بوده و ساخت شهر‌های زیادی به او منصوب می‌شود.

مدیر گروه تاریخ دانشگاه یزد تأکید کرد که یکی از اهداف پایه گذاری یزد در تواریخ از جمله تاریخ جعفری به عنوان محلی برای زندانی اکابر عجم بوده است.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا